Massagepraktijk in Sterksel


Na 32 jaar een eigen massagepraktijk in Gronsveld (Zuid-Limburg) te hebben gehad ben ik in oktober 2018 verhuisd naar Brabant.  Uit ervaring weet ik dat er veel behoefte is aan massage. De fysiotherapie is hier wat terughoudender in geworden. Mijn passie voor masseren maakt dat ik naast mijn baan als fysiotherapeut altijd ben blijven masseren.

 

of Ik kom naar u toe

Dan hoeft u niet weg thuis. Ik kom met mijn massagebank naar u toe. Ook voor vakantiegangers of sporters kom ik op locatie.
 

Voor wie is de massage bedoeld

Mijn massages worden beschreven als diepte massages.  Ik voel of er ergens een weerstand of spanning zit en probeer die weg te nemen. Mijn handen vertellen mij wat ik moet doen. 

Bij sporters zitten er vaak afvalstoffen die weggevoerd moeten worden. Door het intensief trainen krijgt het lichaam niet genoeg tijd om deze af te voeren. Massage ondersteunt en versneld dit proces. Door mijn fysiotherapeutische achtergrond weet ik goed waar al die spieren voor dienen en indien gewenst kan ik je wel wat tips meegeven.


 

Massage is echter niet alleen bedoeld voor sporters. Mensen die hard werken  kunnen ook wel eens een massage gebruiken.
Mensen met een chronische aandoening die moeilijk kunnen bewegen hebben veel baat bij het losmaken van de spieren.
Mensen met psychische klachten zoals stress of een burn-out ervaren massage vaak als een weldaad. 
De intensiteit wordt  zo aangepast dat die door u  als prettig wordt ervaren.

Massages waaruit je kunt kiezen

intuitieve ontspanningsmassage

Bij een intuïtieve ontspanningsmassage worden bekende klassieke massage technieken, zoals strijkingen en knedingen, op een holistische manier toegepast. Dit betekent dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, maar met creativiteit en intuïtie. Er is aandacht voor ‘de hele mens’. Holistische massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
Massage is een hele mooie manier om mensen (aan) te raken. Door een massage wordt je je bewuster van je lichaam. Door (weer) te voelen krijg je informatie waar je pijn of spanning ervaart. Tijdens een massage mag je stil zijn en ervaren wat het met je lichaam doet. Maar door de intimiteit van zo'n aanraking komen er echter ook vaak emoties los. Je mag die indien gewenst bespreken. Dan kunnen er hele mooie gesprekken ontstaan. Tijdens zo'n gesprek zouden we opzoek  kunnen  gaan naar dieper gelegen overtuigingen en drijfveren. 

Bindweefselmassage

 Bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag. Deze laag bevindt zich tussen de huid en de spieren Door de huid op te pakken, te rollen en strijkkingen uit te voeren wordt het bindweefsel gestimuleerd, de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd. Deze behandelmethode wordt daarnaast ook ingezet voor het verbeteren van de zuurstoftoevoer, de doorbloeding van de huid, de stofwisseling en de huidconditie. Tijdens het uitvoeren van bindweefsel massages wordt het onderhuids bindweefsel aan de hand van verschillende technieken gemasseerd, waardoor de zenuwen in een bepaalde zone worden geprikkeld. Door de behandeling lossen de verklevingen op in het bindweefsel, neemt de spanning in de spieren af en wordt de huid verstevigt.


Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam
Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

.

contra indicaties

 Wanneer mag er niet gemasseerd worden ?

- Koorts, griep 
- Ontstekingen 
- Algemene infectieziekten 
- Extreme vermoeidheid of uitputting 
    (na duurprestatie) 
- Huidaandoeningen (besmettelijke)
- Steenpuist(en) 
- Vaataandoeningen (trombose, arteriosclerose)

Kosten

uurtarief 

Created with Sketch.

45 euro per uur (incl btw) en  25 euro voor een half uur
(plus de bijkomende kosten indien ik op lokatie kom)

Bijkomende kosten

Created with Sketch.

10 euro 
voor reiskosten en de benodigde tijd om bij u te komen. Dit is een vast bedrag binnen een straal van 10 km rondom Sterksel. Woont u verder weg dan reken ik 1 euro per km gemeten met google maps.
Zijn er meerdere mensen die een massage op dezelfde locatie willen geldt natuurlijk maar 1x de reiskosten.

benodigheden

Created with Sketch.

Het zou fijn zijn als u een handdoek heeft en de ruimte waarin u gemasseerd wordt lekker op temperatuur is. 

Ik neem de massagebank, een overtrek en de massageolie mee. Indien gewenst kan ik een elektrisch kacheltje meenemen. Geef dit even aan.
Vóór de massage douchen geeft een goede voorbereiding aan je lichaam, zodat je nog meer uit de massage kunt halen én is hygiënisch.